Notícia

SantMartiAntimasclista-3.jpg

PER UNA FESTA MAJOR LLIURE D’AGRESSIONS MASCLISTES I LGTBI-FÒBIQUES + ITINERARIS SEGURS

Durant les Festa Major del Clot -Camp de l’Arpa des del Districte de Sant Martí s’instal·len diversos punts d’informació i assessorament per prevenir possibles casos d’assetjaments o agressions sexuals o LGTBI-fòbiques.

Durant les Festes Majors que se celebren al novembre es posen en marxa Punts Liles per atendre i acompanyar persones que pateixin violències masclistes o vulguin rebre informació al respecte.

Les ubicacions i horaris són els següents:

Festa Major del Clot i el Camp de l’Arpa

 • Dissabte 12 de novembre
  Av. Meridiana, entre els c. Aragó i La Corunya
  De 23 a 03 h
 • Dissabte 19 de novembre
  Davant del Casal de Joves del Clot i del Camp de l’Arpa (c. Gran Via, 837)
  De 23 a 03 h

 

A més, la Guàrdia Urbana ha establert itineraris segurs des dels diferents escenaris de les Festes Majors fins a les principals parades de transport públic. Aquests recorreguts comptaran amb la presència de patrulles per prevenir i detectar situacions de violència sexual. Les patrulles assignades a aquest servei faran un patrullatge proactiu, dinàmic i amb molta atenció a qualsevol situació d’agressió sexual o assetjament.

Consulteu els itineraris segurs aquí

 

El Punt Lila

Ofereix atenció acurada a persones que volen rebre assessorament o bé han patit algun tipus de violència. Compta amb l’assessorament de dues persones formades en la matèria i també disposa de material amb recomanacions d’actuació davant de casos de violència masclista.

Les agressions sexistes són formes de violència masclista (física, psicològica o verbal) que es cometen cap a una o més persones per raó d’identitat i/o expressió de gènere i orientació afectiu-sexual. Una agressió es produeix quan una persona se sent agredida: cadascú té els seus límits i s’han de respectar.

En cas de detectar una agressió sexista o un comportament inadequat, si es pateixen incomoditat, abús o una agressió, cal actuar i alertar les organitzadores de la Festa Major, la Guàrdia Urbana o el Punt Lila.

Altres recursos (disponibles 24 h / 365 dies):

 • Telèfon d’atenció contra la violència masclista: 900 900 120.
 • Whatsapp d’informació i assessorament policial sobre les violències masclistes: 601 001 122.
 • Telèfon d’emergències: 112

 

hola@clotcampdelarpa.catPER UNA FESTA MAJOR LLIURE D’AGRESSIONS MASCLISTES I LGTBI-FÒBIQUES + ITINERARIS SEGURS
Share this post