Els nostres projectes

CONSTRUÏM ESPAIS DE PARTICIPACIÓ I EN LA DINAMITZACIÓ SOCIO-CULTURAL DEL CLOT-CAMP DE L’ARPA

La Federació en dades

ENTITATS ASSOCIADES

43 entitats

GESTIÓ D’EQUIPAMENTS MUNICIPALS

2 equipaments

El Centre Culturals de La Farinera del Clot
Casal de barri Espai Antoni Miró Peris (EAMP)

ACCIÓ COMUNITÀRIA

Impulsem:

La XAC
La Xarxa de Suport Mutu
El Traster Comunitari
La Nevera solidària
El projecte RADARS

Els nostres projectes

AQUÍ TROBARÀS ELS PROJECTES QUE LA FEDERACIÓ GESTIONA.

GESTIÓ D’EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Des del 1999 gestionem a través d’un model de gestió cívica el Centre Cultural La Farinera del Clot i des del 2008 el Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris (EAMP). Dos equipaments públics i de titularitat municipal, des d’on s’impulsen i s’acullen projectes socials, culturals i comunitaris tant a nivell de barri, com de ciutat.

CALENDARI FESTIU

L’entitat organitza i porta a terme en col·laboració amb altres persones i agents del territori la celebració de les tradicions i festes del barri:

  • Campanya de Reis: coordinació i execució de la recollida de joguines per a infants i obsequis per a la gent gran, així com la cavalcada de Reis.
  • Carnaval: arribo i gran botifarrada popular; rua i ball de Carnaval; seguici fúnebre, enterrament de la sardina i sardinada popular.
  • Festes de Primavera: cercavila de cultural popular i altres actes.
  • Revetlla de Sant Joan: foguera i ball.
  • Revetlla de Sant Pere: ball.
  • Festa Major: tres caps de setmana consecutius d’actes al carrer i als equipaments i entitats del barri.

TALLER D’HISTÒRIA

El Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa és la comissió de la Federació encarregada del coneixement i divulgació del passat, del patrimoni històric, documental i arquitectònic del barri.

Acció Comunitària

DEL BARRI, PEL BARRI I AMB EL BARRI!

XAC

La XAC (Xarxa d’Acció Comunitària) és una xarxa de persones que reben i donen, participant de manera activa al barri. Oferint noves propostes als seus veïns/es i/o participant a les activitats organitzades per la FECCA amb altres agents del territori. Així, la XAC del Clot-Camp de l’Arpa vol facilitar que la gent passi de tenir un paper receptor d’activitats a un de més actiu. Una eina per tal que les persones se sentin involucrades en la construcció d’una comunitat millor.

XARXA DE SUPORT MUTU

La Xarxa de Suport Mutu del Clot-Camp de l’Arpa està conformada per diferents entitats de la Federció d’Entitats i la pròpia federació, així com grups i persones a títol individual. En plena pandèmia van decidir unir les seves forces per donar suport entre veïns/es. S’han organitzat diferents grups, com el d’alimentació, reforç escolar, laboral, habitatge o informàtica i internet, però restà oberta a la participació veïnal de tothom que en vulgui formar part.

TRASTER COMUNITARI

Un espai de préstec de material a l’estil de les biblioteques. Materials tant per les persones com també per les entitas: És també un espai d’intercanvi al Clot-Camp de l’Arpa.

NEVERA SOLIDÀRIA

És un projecte per lluitar contra el malbaratament alimentari. Un projecte integrador i desestigmatitzador de l’ús dels aliments que, d’una altra manera, acabarien a les escombraries. Perquè el #menjarnoesllença!

RADARS

El projecte Radars és una xarxa de prevenció i acció comunitària que té com a objectiu reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de les persones grans. Entitats, persones, comerços i serveis articulen la detecció i vinculació de les persones grans a la xarxa comunitària del seu barri.

Estigues al dia!

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER.

Vols participar amb nosaltres? Vols rebre informació sobre què passa al barri? Saber quines propostes fan les associacions?
O quines són les properes activitats que estem preparant?

Anima’t! Inscriu-te i fem créixer el barri!

David SolsonaProjectes